Koláč z pivního těsta s kandovaným ovocem a kořením
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 170 g Cukr krupice
- 250 g Kandované ovoce
- 600 g Mouka polohrubá
- 250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Nové koření mleté
- 2 kávová lžička Citronová kůra
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 977 kcal
- Sacharidy 139 g
- Tuky 42 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 137 g
- Cholesterol 176.7 mg
- Draslík 206.1 mg
- Vláknina 9098.7 mg
- Vitamín A 9098.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozpustíme v rendlíku, přimícháme kandované ovoce, cukr, smícháme a povaříme. Poté necháme vychladnout.
-
2
Do vychladlé směsi vmícháme pivo, vejce, sůl, strouhanou citronovou kůru, prosátou mouku s kypřicím práškem a mleté koření. Vymícháme hladké těsto, které vlijeme do pekáče, který jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Pomalu pečeme v předehřáté troubě asi hodinu.