Pivní jablečný koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 6 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 216.6 mg
  • Vláknina 7874.2 mg
  • Vitamín A 7874.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál prosejeme mouku, do důlku vlijeme pivo, osolíme a nastrouháme tuhé máslo. Vypracujeme hladké těsto, vyválíme z něj placku o velikosti větší než koláčová forma, kterou vyložíme pečicím papírem.

  • 2

    Těsto přeneseme do formy, poklademe jablky, která jsme oloupali, vykrojili jsme jádřince, nakrájeli na plátky a zakapali citronovou šťávou. Jablka zaprášíme skořicí, cukrem a poklademe lístky másla.

  • 3

    Okraje koláče překryjeme těstem, které přesahovalo přes kraj formy, a pečeme zhruba 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

Komentáře k receptu