Crostini s fazolovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Fazole
  • 12 krajíc Bageta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 178 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 212.2 mg
  • Vláknina 532.3 mg
  • Vitamín A 532.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bagetu nakrájenou na plátky potřeme po obou stranách částí oleje, osolíme a opepříme. Urovnáme na plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut dokřupava.

  • 2

    Do hrnce s vroucí vodou vsypeme vyloupané zelené fazole, povaříme 2 minuty, scedíme a zchladíme studenou vodou. Z fazolí sloupneme tvrdou slupku.

  • 3

    Několik fazolí necháme stranou na ozdobu a zbylé vsypeme do mixeru spolu s oloupanou šalotkou, česnekem, zbylým olejem a estragonem. Vše rozmixujeme na pastu, kterou osolíme a opepříme.

  • 4

    Topinky pastou potřeme těsně před podáváním. Ozdobíme celými fazolemi a opepříme.

Komentáře k receptu