Vinegretta - francouzská zálivka
Suroviny
- 1 kávová lžička Provensálské koření
- 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.5 polévková lžíce Ocet jablečný
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 50 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 5 g
- Sodík 97 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 5.4 mg
- Vláknina 79.3 mg
- Vitamín A 79.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si kyselou francouzkou zálivku, zvanou "Vinegretta":
-
2
do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Poté postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.