Třešňová bublanina s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 37 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 187.6 mg
- Draslík 438 mg
- Vláknina 9654 mg
- Vitamín A 9654 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2097 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 109.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse pořádně utřeme měkké máslo (200 g) s cukrem, přimícháme mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr a 5 žloutků. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do směsi v míse. Plech vymastíme máslem, posypeme strouhankou a těsto vylijeme na plech. Těsto posypeme třešněmi, plech vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme 30 minut.
-
2
Na upečenou bublaninu nastrouháme ještě za horka čokoládu, necháme vychladnout a nakrájíme ji na úhledné porce.