Třešňová bublanina s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 220 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr krupice
  • 20 g Strouhanka
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 40 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 250 g Čokoláda na vaření
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • 1 kg Třešně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 714 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 187.6 mg
  • Draslík 438 mg
  • Vláknina 9654 mg
  • Vitamín A 9654 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2097 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 109.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse pořádně utřeme měkké máslo (200 g) s cukrem, přimícháme mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr a 5 žloutků. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do směsi v míse. Plech vymastíme máslem, posypeme strouhankou a těsto vylijeme na plech. Těsto posypeme třešněmi, plech vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme 30 minut.

  • 2

    Na upečenou bublaninu nastrouháme ještě za horka čokoládu, necháme vychladnout a nakrájíme ji na úhledné porce.

Komentáře k receptu