Jahodová pěna s citrónem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 8 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 250.3 mg
- Draslík 315.6 mg
- Vláknina 6052 mg
- Vitamín A 6052 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 91.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 311.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody očistíme, umyjeme. Do misky dáme tvaroh, cukr, citrónovou šťávu, vanilkový cukr, dva žloutky, vsypeme jahody s mlékem a ovocnou šťávou a mixérem všechno dobře rozmixujeme. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který vařečkou vmícháme do pěny.