Bezé dort s rumem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 41 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 29 mg
- Draslík 283.8 mg
- Vláknina 6006.7 mg
- Vitamín A 6006.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plechy vyložíme pečicím papírem a nakreslíme na něj 3 kruhy o průměru asi 18cm.
-
2
Na bezé promícháme krupicový cukr se třtinovým cukrem. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně zašleháme promíchané cukry. Směs naneseme do nakreslených kruhů a rozetřeme dohladka. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 90 minut dokřupava. Upečené korpusy necháme vychladnout na mřížce.
-
3
Příprava náplně: V míse utřeme mascarpone s cukrem. Vmícháme rozpuštěnou, téměř vychladlou čokoládu.
-
4
Smetanu ušleháme do polohusta a spolu s rumem, okapanými třešněmi a opraženými, nasekanými oříšky vmícháme do náplně.
-
5
Náplní spojíme upečené bezé pláty a dort necháme asi 30 minut chladit. Podáváme poprášený moučkovým cukrem.