Bezé dort s rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 85 g Cukr třtinový
  • 115 g Čokoláda hořká
  • 115 g Kompot třešňový
  • 85 g Ořechy lískové
  • 85 g Cukr krupice
  • 30 g Cukr krupice
  • 250 g Mascarpone
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 29 mg
  • Draslík 283.8 mg
  • Vláknina 6006.7 mg
  • Vitamín A 6006.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plechy vyložíme pečicím papírem a nakreslíme na něj 3 kruhy o průměru asi 18cm.

  • 2

    Na bezé promícháme krupicový cukr se třtinovým cukrem. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně zašleháme promíchané cukry. Směs naneseme do nakreslených kruhů a rozetřeme dohladka. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 90 minut dokřupava. Upečené korpusy necháme vychladnout na mřížce.

  • 3

    Příprava náplně: V míse utřeme mascarpone s cukrem. Vmícháme rozpuštěnou, téměř vychladlou čokoládu.

  • 4

    Smetanu ušleháme do polohusta a spolu s rumem, okapanými třešněmi a opraženými, nasekanými oříšky vmícháme do náplně.

  • 5

    Náplní spojíme upečené bezé pláty a dort necháme asi 30 minut chladit. Podáváme poprášený moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu