Kapucínský chlebíček
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 140 g Mouka pšeničná hrubá
- 140 g Strouhanka
- 200 g Cukr moučkový
- 150 g Cukr moučkový
- 100 g Mandle plátky
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Krupice dětská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 15 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 126.7 mg
- Draslík 165.1 mg
- Vláknina 2461 mg
- Vitamín A 2461 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse rozšleháme vejce, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr a znovu šleháme. Potom přidáme plátky mandlí, mouku smíchanou s práškem do pečiva, strouhanku a skořici. Vše dobře vymícháme.
-
2
Těsto vložíme do chlebíčkové formy vymazané máslem a vysypané krupičkou, povrch uhladíme. Pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě 35-40 minut.
-
3
Upečený chlebíček polijeme cukrovou polevou.
-
4
Příprava polevy: V misce dohladka vymícháme moučkový cukr se 2 lžícemi studené vody.