Dortíčky s džemem a pistáciemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Mandle
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Pistácie
  • 150 g Džem rybízový
  • 50 g Cukr vanilka
  • 125 g Cukr moučkový
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 25.5 mg
  • Draslík 155.6 mg
  • Vláknina 6636.6 mg
  • Vitamín A 6636.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál nasypeme mouku, cukr, skořici, najemno nastrouhané mandle a kypřicí prášek. Přidáme rozsekané máslo, vypracujeme těsto a na studeném místě necháme cca 15 minut odpočinout.

  • 2

    Poté vyválíme těsto na plát, koblihovým kroužkem vykrájíme dortíčky, rozložíme na vymazaný a vysypaný plech a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

  • 3

    Hotové spojíme k sobě po dvou džemem, povrch potřeme také, přes střed každého dortíčku položíme proužek papíru a dortík posypeme vanilkovým cukrem. Papír odstraníme a nepocukrovaný proužek posypeme nasekanými pistáciemi.

Komentáře k receptu