Žloutkové věnečky s krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 21 g
- Sodík 53 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 332.1 mg
- Draslík 55.6 mg
- Vláknina 1500 mg
- Vitamín A 1500 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 500.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrolu dáme mléko a máslo a přivedeme k varu. Přisypeme mouku a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit. Necháme vychladnout. Poté přidáme vejce a důkladně umícháme.
-
2
Těsto vložíme do kornoutu s trubičkou a na vymazaném plechu vytvoříme věnečky. V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Ještě teplé rozkrojíme a necháme vychladnout.
-
3
Pomocí kornoutu věnečky naplníme žloutkovým krémem, složíme na sebe a pocukrujeme.
-
4
Na krém vmícháme mouku do mléka, vložíme do vodní lázně a vaříme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout, přidáme žloutky, vanilkový cukr a znovu mícháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Přimícháme želatinu namočenou ve vodě a po vychladnutí přilijeme rum.