Žloutkové věnečky s krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 110 g Máslo čerstvé
  • 220 g Mouka pšeničná hrubá
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Cukr vanilka
  • 20 g Želatina
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.375 l Mléko plnotučné
  • 0.25 l Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 332.1 mg
  • Draslík 55.6 mg
  • Vláknina 1500 mg
  • Vitamín A 1500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 500.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu dáme mléko a máslo a přivedeme k varu. Přisypeme mouku a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit. Necháme vychladnout. Poté přidáme vejce a důkladně umícháme.

  • 2

    Těsto vložíme do kornoutu s trubičkou a na vymazaném plechu vytvoříme věnečky. V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Ještě teplé rozkrojíme a necháme vychladnout.

  • 3

    Pomocí kornoutu věnečky naplníme žloutkovým krémem, složíme na sebe a pocukrujeme.

  • 4

    Na krém vmícháme mouku do mléka, vložíme do vodní lázně a vaříme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout, přidáme žloutky, vanilkový cukr a znovu mícháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Přimícháme želatinu namočenou ve vodě a po vychladnutí přilijeme rum.

Komentáře k receptu