Jahodová pusa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 1 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 289.9 mg
- Vláknina 4000 mg
- Vitamín A 4000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 140C.
-
2
Bílky ušleháme do tuhého sněhu, přidáme barvivo a cukr a ještě dál šleháme, dokud nevznikne tužší hmota.
-
3
Plech vyložíme pečicím papírem a lžící vytvoříme asi 6 větších pusinek. Dáme cca na 60min sušit do trouby, poté troubu vypneme a pusinky v ní necháme ještě cca 3hodiny.
-
4
Podáváme s jahodami nakrájenými na čtvrtiny, jogurtem a posypané moučkovým cukrem.