Jahodová pusa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Jahody zahradní
  • 150 g Jogurt ovocný
  • 440 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Potravinářská barva
  • 8 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 289.9 mg
  • Vláknina 4000 mg
  • Vitamín A 4000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 140C.

  • 2

    Bílky ušleháme do tuhého sněhu, přidáme barvivo a cukr a ještě dál šleháme, dokud nevznikne tužší hmota.

  • 3

    Plech vyložíme pečicím papírem a lžící vytvoříme asi 6 větších pusinek. Dáme cca na 60min sušit do trouby, poté troubu vypneme a pusinky v ní necháme ještě cca 3hodiny.

  • 4

    Podáváme s jahodami nakrájenými na čtvrtiny, jogurtem a posypané moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu