Paštika z husích nebo kachních drůbků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Vepřová plec
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Paštikové koření
  • 1 ks Kachní drůbky
  • 1 ks Játra kachní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 77735 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 344.4 mg
  • Draslík 522.4 mg
  • Vláknina 5090.4 mg
  • Vitamín A 5090.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z drůbků dáme stranou játra a zbytek drůbků očistíme, omyjeme a dáme spolu s vepřovým masem vařit. Přisypeme očištěnou a nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Vše osolíme a uvaříme doměkka. Jakmile jsou drůbky i maso uvařené, obereme maso z kostí a spolu se syrovými játry je umeleme.

  • 2

    Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vrchním mastným vývarem z drůbků. Jíšku uvaříme na hustou kaši a poté odstavíme.

  • 3

    Do kaše vmícháme umleté maso, kaši okořeníme, osolíme a vmícháme vejce ušlehaná do pěny. Směs řádně rozmícháme.

  • 4

    Silně vymažeme pudinkovou formu nebo šálky. Směs do forem vložíme, zakryjeme dobře alobalem a dáme vařit do vodní lázně. Dle velikosti forem vaříme 1/2 až 1 hodinu.

  • 5

    Paštiku z forem vyklápíme až po úplném vychladnutí, nejlépe druhý den.

Komentáře k receptu