Paštika z husích nebo kachních drůbků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 89 g
- Sodík 77735 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 344.4 mg
- Draslík 522.4 mg
- Vláknina 5090.4 mg
- Vitamín A 5090.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z drůbků dáme stranou játra a zbytek drůbků očistíme, omyjeme a dáme spolu s vepřovým masem vařit. Přisypeme očištěnou a nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Vše osolíme a uvaříme doměkka. Jakmile jsou drůbky i maso uvařené, obereme maso z kostí a spolu se syrovými játry je umeleme.
-
2
Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vrchním mastným vývarem z drůbků. Jíšku uvaříme na hustou kaši a poté odstavíme.
-
3
Do kaše vmícháme umleté maso, kaši okořeníme, osolíme a vmícháme vejce ušlehaná do pěny. Směs řádně rozmícháme.
-
4
Silně vymažeme pudinkovou formu nebo šálky. Směs do forem vložíme, zakryjeme dobře alobalem a dáme vařit do vodní lázně. Dle velikosti forem vaříme 1/2 až 1 hodinu.
-
5
Paštiku z forem vyklápíme až po úplném vychladnutí, nejlépe druhý den.