Křupavý broskvovo-nektarinkový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 120 g Mandle
  • 60 g Cukr krupice
  • 6 ks Broskve
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 6 ks Nektarinka
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 343.3 mg
  • Vláknina 8197 mg
  • Vitamín A 8197 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozválíme listové těsto, přendáme na plech s pečícím papírem a posypeme směsí mletými mandlemi smíchanými s vanilkovou dření, krupicovým cukrem (dvě polévkové lžíce) a pomerančovou kůrou.

  • 2

    Na směs rozložíme plátky ovoce a posypeme cukrem.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20-30 minut.

  • 4

    Hotový koláč pocukrujeme.

Komentáře k receptu