Piškotová roláda slaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Majonéza
  • 100 g Vepřový jazyk uzený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 280.9 mg
  • Draslík 108.8 mg
  • Vláknina 268 mg
  • Vitamín A 268 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Od žloutků oddělíme bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně budeme vmíchávat žloutky zároveň s moukou.

  • 2

    Vymastíme plech a vysypeme moukou. Těsto na plech nalijeme a dáme upéct. Jakmile je plát upečený, sejmeme jej z plechu a ještě za tepla sbalíme jako roládu. Necháme vychladnout.

  • 3

    Uzený jazyk nasekáme najemno a smícháme s majonézou.

  • 4

    Vychladlou roládu pomalu rozbalíme, pomažeme ji takto připravenou majonézou a opět znovu zabalíme.

  • 5

    Roládu podáváme dobře vychlazenou, ozdobenou šlehačkou a posypanou sladkou paprikou.

Komentáře k receptu