Piškotová roláda slaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 53 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 280.9 mg
- Draslík 108.8 mg
- Vláknina 268 mg
- Vitamín A 268 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Od žloutků oddělíme bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně budeme vmíchávat žloutky zároveň s moukou.
-
2
Vymastíme plech a vysypeme moukou. Těsto na plech nalijeme a dáme upéct. Jakmile je plát upečený, sejmeme jej z plechu a ještě za tepla sbalíme jako roládu. Necháme vychladnout.
-
3
Uzený jazyk nasekáme najemno a smícháme s majonézou.
-
4
Vychladlou roládu pomalu rozbalíme, pomažeme ji takto připravenou majonézou a opět znovu zabalíme.
-
5
Roládu podáváme dobře vychlazenou, ozdobenou šlehačkou a posypanou sladkou paprikou.