Zeleninová směs studená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 42 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 23.3 mg
- Draslík 325.3 mg
- Vláknina 7627.5 mg
- Vitamín A 7627.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a očistíme patisony (pokud jsou mladé, nemusíme je loupat). Poté je osolíme. Na pánvi rorezhřejeme 2 lžíce oleje a po obou stranách patisony opečeme.
-
2
Z bílého zelí oddělíme listy, které omyjeme a dáme krátce povařit.
-
3
Rajčata spaříme v horké vodě, přelijeme studenou vodou a sloupneme slupku. Poté je nakrájíme na kolečka.
-
4
Spařené zelné listy nakrájíme na větší čtverečky. Očištěnou mrkev, cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka.
-
5
Zapékací mísu vymastíme a začneme první vrstvou zelí. Osolíme a opepříme a dáme další vrstvu zeleniny. Každou vrstvu solíme a pepříme. Jakmile navršíme všechnu zeleninu, zalijeme je olejem a necháme dusit doměkka.
-
6
Zeleninovou směs podáváme vychlazenou a vyklopenou na mísu. Obložíme ji čerstvou zeleninou.
-
7
Jako přílohu podáváme topinky z bílého chleba.