Čokoládový kmen s krémem a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 110 g Cukr moučkový
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 110 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Mandle
  • 20 g Pistácie
  • 240 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Cukr moučkový
  • 60 g Čokoláda hořká
  • 7 ks Vaječný bílek slepičí
  • 7 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 977 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 558.4 mg
  • Draslík 235 mg
  • Vláknina 4314.5 mg
  • Vitamín A 4314.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 61.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme tuhý sníh, po lžících do něj zašleháme cukr, přimícháme strouhanou citronovou kůru, žloutky, po kapkách přidáme rozpuštěné, prochladlé máslo a nakonec mouku.

  • 2

    Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě rychle upečeme. Na horké těsto položíme pečicí papír, zatočíme jej do závinu a necháme vychladnout.

  • 3

    Studený závin rozbalíme, papír odstraníme, potřeme čokoládovým krémem a opět zatočíme. Zbytek krému dáme do kornoutku s trubičkou a povrch dozdobíme. Poklademe rozpůlenými mandlemi a posypeme nasekanými pistáciemi.

  • 4

    Na krém utřeme máslo, přidáme cukr, čokoládu a žloutek a důkladně promícháme.

Komentáře k receptu