Důlkové koláčky s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 280 g Máslo čerstvé
  • 140 g Cukr moučkový
  • 420 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Mandle
  • 100 g Džem meruňkový
  • 15 g Cukr vanilka
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 211.5 mg
  • Draslík 110.7 mg
  • Vláknina 6394.6 mg
  • Vitamín A 6394.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu másla převaříme, druhou polovinu umícháme v míse do pěny. Přidáme převařené máslo, rozmícháme, poté přisypeme cukr, strouhanou citrónovou kůru, vanilku a přidáme žloutky. Vše znovu důkladně promícháme, nakonec přisypeme mouku a vypracujeme lehké těsto.

  • 2

    Vytvoříme malé kuličky, do každé uděláme obracenou vařečkou důlek, potřeme rozšlehaným vejcem, obalíme v nasekaných mandlích, rozložíme na plech, vyložený pečicím papírem a na studeném místě necháme odležet do druhého dne.

  • 3

    Poté koláčky v mírně vyhřáté troubě upečeme do růžova, do důlku vložíme džem, posypeme cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu