Perník ke kávě
Suroviny
- 250 g Džem višňový
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Ořechy vlašské
- 20 g Skořice mletá
- 6 g Kypřicí prášek do pečiva
- 100 g Cukr moučkový
- 150 g Mouka pšeničná hladká
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 7 g
- Sodík 29 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 86 mg
- Draslík 159.8 mg
- Vláknina 4057.3 mg
- Vitamín A 4057.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mouku, kypřící prášek, med, 1 vejce, cukr, skořici, mléko a rum.
-
2
Když máme vypracované těsto, dáme je na moukou vysypaný val, rozdělíme na dva díly, rozválíme, každý díl potřeme višňovým džemem, posypeme nasekanými ořechy, zavineme, dáme na máslem vymaštěný a rozšlehaným vejcem potřený plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut. Po dobu pečení je dobré sledovat, každá trouba peče jinak.
-
3
Upečený perník nakrájíme na úhledné porce.