Perník ke kávě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Džem višňový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Ořechy vlašské
  • 20 g Skořice mletá
  • 6 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g Cukr moučkový
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 86 mg
  • Draslík 159.8 mg
  • Vláknina 4057.3 mg
  • Vitamín A 4057.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku, kypřící prášek, med, 1 vejce, cukr, skořici, mléko a rum.

  • 2

    Když máme vypracované těsto, dáme je na moukou vysypaný val, rozdělíme na dva díly, rozválíme, každý díl potřeme višňovým džemem, posypeme nasekanými ořechy, zavineme, dáme na máslem vymaštěný a rozšlehaným vejcem potřený plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut. Po dobu pečení je dobré sledovat, každá trouba peče jinak.

  • 3

    Upečený perník nakrájíme na úhledné porce.

Komentáře k receptu