Oranžová roláda
Suroviny
- 125 g Máslo čerstvé
- 750 g Mrkev kořen
- 125 g Sýr kozí
- 125 g Sýr smetanový tavený 45%
- 10 g Sůl
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Pepř černý mletý
- 25 g Petržel - nať
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 300 g Cibulka jarní
- 80 g Paprika červená
- 3 g Tymián čerstvý
- 250 g Okurka salátová
- 150 g Jogurt bílý smetanový
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 747 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1825 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 430.2 mg
- Draslík 685.7 mg
- Vláknina 19287.5 mg
- Vitamín A 19287.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nasolíme na kostičky nakrájenou okurku, dáme na cedník a necháme ji 20 minut stát.
-
2
Plech vyložíme namaštěným pergamenem.
-
3
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme polovinu česneku, jemně nakrájenou červenou papriku a dobře scezená rajčata. Podusíme 5 minut. Přidáme strouhanou mrkev a znova podusíme 2 minuty. Necháme prochladnout.
-
4
Vyšleháme žloutky, sůl a pepř do pěny. K žloutkům přidáme zeleninovou směs. Na závěr zamícháme dobře ušlehaný sníh z bílků.
-
5
Zeleninový piškot rozetřeme na plech a pečeme 10 minut v troubě na 200 °C dozlatova. Přikryjeme a necháme plát vychladnout.
-
6
Náplň: opláchneme okurku a dobře ji osušíme. V míse ji smícháme s kozím sýrem, taveným sýrem, jarními cibulkami, drceným česnekem, nasekanou petrželkou, tymiánem a černým pepřem. Je-li náplň příliš hustá, rozředíme ji smetanovým jogurtem.
-
7
Z plátu sejmeme pergamen a korpus přeložíme na další pergamen. Plát potřeme náplní. Ponecháme okraj 2,5 cm. Pomocí papíru stočíme po delší straně do tvaru rolády. Zabalíme do papíru nebo přikryjeme fólií a dáme na 30 minut chladit. Nakrájíme na řezy a podáváme.