Mrkvovo-makový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Mrkev kořen
  • 130 g Cukr krupice
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 150 g Olej stolní
  • 100 g Mák mletý
  • 150 g Ovesné vločky
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 6 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 225 mg
  • Vláknina 9279.2 mg
  • Vitamín A 9279.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou a nastrouhanou mrkev smícháme v misce s ovesnými vločkami. Přidáme pomerančovou šťávu, mák a mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva. Vše promícháme.

  • 2

    Do další mísy dáme vanilkový a pískový cukr, olej a vejce. Vyšleháme a přidáme k mrkvové směsi a promícháme.

  • 3

    Těsto nalijeme do vymazané formy a upečeme v předehřáté troubě při teplotě 170 stupňů.

Komentáře k receptu