Tvarůžková pomazánka marinovaná v pivu I.

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Tvarůžky olomoucké malé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 51.2 mg
  • Vláknina 900 mg
  • Vitamín A 900 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olomoucké tvarůžky nakrájíme na čtvrtky, cibuli drobně nakrájíme.

  • 2

    Do sklenice skládáme vrstvu tvarůžků, plátek másla, zasypeme cibulí, kořením a pokračujeme ve vrstvení, až spotřebujeme všechny suroviny. Tvarůžky poté zalijeme pivem tak, aby byly ponořené. Sklenici dobře uzavřeme a v pokojové teplotě necháme tvarůžky marinovat zhruba pět dní. Sklenici musíme občas otevřít, aby vyšel vzduch. Poté skladujeme v chladničce.

Komentáře k receptu