Tvarůžková pomazánka marinovaná v pivu I.
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 14 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 51.2 mg
- Vláknina 900 mg
- Vitamín A 900 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olomoucké tvarůžky nakrájíme na čtvrtky, cibuli drobně nakrájíme.
-
2
Do sklenice skládáme vrstvu tvarůžků, plátek másla, zasypeme cibulí, kořením a pokračujeme ve vrstvení, až spotřebujeme všechny suroviny. Tvarůžky poté zalijeme pivem tak, aby byly ponořené. Sklenici dobře uzavřeme a v pokojové teplotě necháme tvarůžky marinovat zhruba pět dní. Sklenici musíme občas otevřít, aby vyšel vzduch. Poté skladujeme v chladničce.