Párky v pivní marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1.2 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kg Párky jemné
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 7 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Hořčice kremžská
  • 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 787 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 47.2 mg
  • Vláknina 281.6 mg
  • Vitamín A 281.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Párky nakrájíme na špalíčky asi 5 cm dlouhé, na obou koncích nakrojíme do kříže a vložíme do vroucího piva a asi 10 minut vaříme. Poté párky vyjmeme a vložíme do zavařovacích sklenic.

  • 2

    V hrnečku smícháme se solamylem cukr a ocet a směs zašleháme do vroucího piva spolu s nastrouhaným křenem a hořčicí. Tři minuty povaříme a poté směs vlijeme na párky. Necháme několik dní marinovat.

Komentáře k receptu