Posvícenské preclíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 12 g
- Sodík 40 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 64.5 mg
- Draslík 66.4 mg
- Vláknina 3172 mg
- Vitamín A 3172 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve prosejeme na vál mouku s kypřicím práškem a solí. Uprostřed uděláme důlek, vlijeme mléko, rozklepneme vejce a přidáme na kousky nakrájené máslo.
-
2
Vejce smícháme s moukou, utvoříme nejprve drobenku a postupně zpracujeme v hutné těsto. Vytvarujeme do tvaru válečku a necháme v lednici asi hodinu odpočívat.
-
3
Poté těsto rozkrojíme na cca centimetrové plátky a vyválíme stejnoměrné válečky.
-
4
Pečící plech vyložíme papírem, válečky na plechu stočíme do tvaru preclíků a potřeme rozšlehaným vejcem.
-
5
Pečeme v troubě předehřáté na 200C asi 10min,poté snížíme teplotu na 180C a ještě 5min dopečeme.
-
6
Preclíky necháme chvíli vychladnout na plechu a obalujeme v krystalovém cukru.