Posvícenské preclíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr krupice
  • 100 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 6 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 64.5 mg
  • Draslík 66.4 mg
  • Vláknina 3172 mg
  • Vitamín A 3172 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve prosejeme na vál mouku s kypřicím práškem a solí. Uprostřed uděláme důlek, vlijeme mléko, rozklepneme vejce a přidáme na kousky nakrájené máslo.

  • 2

    Vejce smícháme s moukou, utvoříme nejprve drobenku a postupně zpracujeme v hutné těsto. Vytvarujeme do tvaru válečku a necháme v lednici asi hodinu odpočívat.

  • 3

    Poté těsto rozkrojíme na cca centimetrové plátky a vyválíme stejnoměrné válečky.

  • 4

    Pečící plech vyložíme papírem, válečky na plechu stočíme do tvaru preclíků a potřeme rozšlehaným vejcem.

  • 5

    Pečeme v troubě předehřáté na 200C asi 10min,poté snížíme teplotu na 180C a ještě 5min dopečeme.

  • 6

    Preclíky necháme chvíli vychladnout na plechu a obalujeme v krystalovém cukru.

Komentáře k receptu