Parmice červená po sardinsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 14 g
- Sodík 188 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 130 mg
- Draslík 1413.1 mg
- Vláknina 7745.5 mg
- Vitamín A 7745.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.3 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky dáme sultánky, přelijeme je červeným vínem a necháme stát 10 minut.
-
2
Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme cuketu pokrájenou na tyčinky a smažíme další 3 minuty.
-
3
Z pomeranče oloupeme škrabkou na brambory dlouhé tenké proužky kůry. Oba pomeranče pak oloupeme a rozebereme na dílky.
-
4
Do woku přidáme proužky pomerančové kůry, červené víno, rybí filety, sultánky a ančovičky a vše povaříme 10 minut.
-
5
Nakonec vmícháme oregano, koriandr, dílky pomeranče, krátce prohřejeme a odstavíme z plamene. Necháme obsah pánve zchladnout. Směs přemístíme do mísy, zakryjeme a necháme v lednici 2 hodiny chladit, aby se chutě spojily.
-
6
Podáváme vychlazené.