Sladkokyselý salát s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Chřest sterilovaný
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 3 ks Kapie
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 654 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 684.9 mg
  • Vláknina 16846.4 mg
  • Vitamín A 16846.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 92.8 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme med s vinným octem a sojovou omáčkou. Směs ochutíme solí a pepřem vymícháme dohladka. Do směsi přimícháme nadrobno nasekaný pórek. Do směsi vmícháme nasekanou petrželovou nať. Sterilovaný chřest nakrájíme na kostičky a vmícháme do připravené směsi. Na servírovací mísu, nebo talíře rozložíme důkladně opláchnuté listy salátu, plátky rajčat a proužky nakrájené kapiové papriky. Na rozprostřenou zeleninu urovnáme chřestový salát a pokrm ozdobíme kousky citrónu. Podáváme studené.

Komentáře k receptu