Bramborová omáčka s kapií
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 127 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 9 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 227.8 mg
- Vláknina 3223.3 mg
- Vitamín A 3223.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky a v solené vodě spolu s česnekem a bobkovým listem uvaříme, až do rozvaření brambor. Rozvařené brambory promícháme spolu s vodou, ve které jsme je vařily, přidáme nadrobno nasekanou kapii a opět zamícháme.
-
2
Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme mouku, uděláme jíšku, kterou vysypeme do brambor, podle chutí osolíme, opepříme, zamícháme a omáčka je hotová.