Bramborová omáčka s kapií

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 4 g Bobkový list
  • 50 g Kapie sterilovaná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 127 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 227.8 mg
  • Vláknina 3223.3 mg
  • Vitamín A 3223.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky a v solené vodě spolu s česnekem a bobkovým listem uvaříme, až do rozvaření brambor. Rozvařené brambory promícháme spolu s vodou, ve které jsme je vařily, přidáme nadrobno nasekanou kapii a opět zamícháme.

  • 2

    Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme mouku, uděláme jíšku, kterou vysypeme do brambor, podle chutí osolíme, opepříme, zamícháme a omáčka je hotová.

Komentáře k receptu