Salát s chřestem a ředkvičkami a sladkokyselou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chřest bílý
  • 200 g Rajčata
  • 500 g Chřest zelený
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Ředkvička
  • 0.25 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Olej olivový jedlý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 174 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 488.7 mg
  • Vláknina 8796.4 mg
  • Vitamín A 8796.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest očistíme, oloupeme a vaříme v osolené vodě 15 minut. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Ředkvičky důkladně opláchneme a nasekáme na jemné plátky. Rajčata opláchneme a nakrájíme na čtvrtinky. Petrželku nasekáme a vsypeme do směsi. Vše zalijeme zálivkou.

  • 2

    Zálivka: Smícháme olivový olej, vinný ocet s cukrem. Směs na závěr ochutíme pepřem a solí. Salát servírujeme na rozprostřených listech hlávkového salátu.

Komentáře k receptu