Salát s chřestem a ředkvičkami a sladkokyselou zálivkou
Suroviny
- 500 g Chřest bílý
- 200 g Rajčata
- 500 g Chřest zelený
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 5 ks Ředkvička
- 0.25 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 l Voda pitná
- 6 polévková lžíce Olej olivový jedlý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 174 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 10 g
- Sodík 97 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 488.7 mg
- Vláknina 8796.4 mg
- Vitamín A 8796.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest očistíme, oloupeme a vaříme v osolené vodě 15 minut. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Ředkvičky důkladně opláchneme a nasekáme na jemné plátky. Rajčata opláchneme a nakrájíme na čtvrtinky. Petrželku nasekáme a vsypeme do směsi. Vše zalijeme zálivkou.
-
2
Zálivka: Smícháme olivový olej, vinný ocet s cukrem. Směs na závěr ochutíme pepřem a solí. Salát servírujeme na rozprostřených listech hlávkového salátu.