Tuňákový kuskus

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 150 g Tuňák v oleji
  • 150 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Vegeta
  • 3 ks Rajčata
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Kuskus
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 837 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 907 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 80.3 mg
  • Draslík 860.6 mg
  • Vláknina 14775.5 mg
  • Vitamín A 14775.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrnek kuskusu nasypeme do mísy, do hrnku nalijeme vodu. Přivedeme k varu a vroucí vodou zalijeme kuskus. Osolíme a přidáme vegetu.

  • 2

    Kuskus přiklopíme talířem, aby se voda vsákla. Necháme 10 minut bobtnat.

  • 3

    Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky, přidáme do kuskusu.

  • 4

    Z kukuřice a tuňáka slijeme nálev, nakrájíme na kostičky sýr a vše dáme do mísy s kuskusem.

  • 5

    Osolíme, opepříme, ochutíme sójovou omáčkou a přidáme nasekanou bazalku.

  • 6

    Promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu