Kuličky s tuňákem a sardelemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Tuňák v oleji
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Sardelové řezy
  • 0.22 dl Olej olivový extra panenský
  • 0.22 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 2209 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 168.1 mg
  • Draslík 524.9 mg
  • Vláknina 2425.1 mg
  • Vitamín A 2425.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slupce doměkka uvařené brambory oloupeme a necháme je vychladnout. Potom je protlačíme lisem na brambory nebo rozstrouháme a smícháme s tuňákem, sardelemi, solí, chilli kořením a oreganem. Přidáme žloutky a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Z hotového těsta tvoříme navlhčenými dlaněmi kuličky, které opékáme na oleji smíchaném s máslem.

Komentáře k receptu