Kuličky s tuňákem a sardelemi
Suroviny
- 130 g Tuňák v oleji
- 500 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 2 ks Brambory
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 ks Sardelové řezy
- 0.22 dl Olej olivový extra panenský
- 0.22 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 16 g
- Sodík 2209 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 168.1 mg
- Draslík 524.9 mg
- Vláknina 2425.1 mg
- Vitamín A 2425.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve slupce doměkka uvařené brambory oloupeme a necháme je vychladnout. Potom je protlačíme lisem na brambory nebo rozstrouháme a smícháme s tuňákem, sardelemi, solí, chilli kořením a oreganem. Přidáme žloutky a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Z hotového těsta tvoříme navlhčenými dlaněmi kuličky, které opékáme na oleji smíchaném s máslem.