Salát s mořskými plody a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Krevety tygří - loupané
  • 450 g Mušle slávky
  • 175 g Sépie
  • 175 g Těstoviny Conchiglie
  • 250 ml Víno bílé
  • 90 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 590 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 126.4 mg
  • Draslík 601.7 mg
  • Vláknina 2299.8 mg
  • Vitamín A 2299.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slávky očistíme pod studenou vodou a odstraníme „vousy“. Odebereme mušle, které se nezavřou ani když s nimi poklepeme.

  • 2

    Přivedeme k bodu varu polovinu množství vína, nakrájený česnek, petržel a slávky. Vaříme 5 minut, až se mušle otevřou. Během varu hrncem často rázně zatřeseme.

  • 3

    Mušle slijeme, necháme vychladnout a tekutinu z hrnce si ponecháme stranou. Po vychladnutí všechny vyloupeme a tekutinu z nich zachytíme do misky. Mušle, které se během varu neotevřely, odstraníme.

  • 4

    V hrnci přivedeme k bodu varu tekutinu, ve které se mušle vařily, zbývající víno a sépiové kroužky. Dusíme 30 minut, aby nám sépiové kroužky změkly. Občas zamícháme. Po půl hodině varu necháme vychladnout.

  • 5

    Mezitím uvaříme těstoviny dle postupu, který uvádí výrobci na obalu. Smícháme si olej, citrónovou šťávu, pokrájené kapary, petržel, utřený česnek. Dochutíme solí a pepřem.

  • 6

    Uvařené těstoviny slijeme, smícháme se zálivkou a promícháme. Necháme vychladnout.

  • 7

    Vychladlé sépiové kroužky vyndáme z hrnce, opláchneme ve studené vodě a smícháme se slávkami a těstovinami. Mísu zakryjeme umělohmotnou fólií a necháme 4 hodiny vychladnout v lednici. Před podáváním znovu promícháme, ochutnáme a popřípadě dochutíme.

Komentáře k receptu