Vafle rýžové s mangem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 21 g
- Sodík 634 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 337.6 mg
- Draslík 274.7 mg
- Vláknina 2994 mg
- Vitamín A 2994 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařenou rýži nasypeme do mísy, přilijeme mléko, přidáme mouku, sůl, pepř, mletou papriku, vejce a vymícháme hladké těsto na vafle.
-
2
Vaflovač potřeme tukem a smažíme postupně z těsta křupavé vafle.
-
3
Mango nakrájíme nahrubo, vložíme do mixéru, přidáme šalotku, smetanu, česnek, sůl a pepř. Rozmixujeme, až vznikne krém.
-
4
Vafle upravíme na talířky a doplníme mangovým krémem. Podáváme vychladlé.