Švestky zaváté sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Hrozinky
  • 800 g Kompot švestkový
  • 70 g Mandle
  • 70 g Ořechy vlašské
  • 120 g Cukr krupice
  • 50 g Cukr moučkový
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 527.5 mg
  • Vláknina 10955 mg
  • Vitamín A 10955 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestkový kompot scedíme, šťávu zachytíme a švestky necháme odkapat. Ze švestek vyjmeme pecky a místo nich vložíme polovičky vlašských ořechů a oloupané mandle. Hrozinky promyjeme a necháme odkapat.

  • 2

    Z čerstvých vyhlazených bílků a krupicového cukru ušleháme tuhý sníh. Do sněhu opatrně přimícháme prosátý moučkový cukr. Sníh rozdělíme na 3 díly.

  • 3

    Zapékací misku vymažeme máslem, naklademe 1/3 sněhu, na ni dáme polovinu švestek, zakryjeme 2/3 sněhu, položíme druhou část švestek a zakryjeme 3/3 sněhu.

  • 4

    Povrch posypeme posekanými vlašskými ořechy (50g) a hrozinkami. Mísu dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme dozlatova při 180°C přibližně 15-20 minut.

  • 5

    Zaváté švestky rozdělíme na porce a podáváme.

Komentáře k receptu