Švestky zaváté sněhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 29 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 527.5 mg
- Vláknina 10955 mg
- Vitamín A 10955 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestkový kompot scedíme, šťávu zachytíme a švestky necháme odkapat. Ze švestek vyjmeme pecky a místo nich vložíme polovičky vlašských ořechů a oloupané mandle. Hrozinky promyjeme a necháme odkapat.
-
2
Z čerstvých vyhlazených bílků a krupicového cukru ušleháme tuhý sníh. Do sněhu opatrně přimícháme prosátý moučkový cukr. Sníh rozdělíme na 3 díly.
-
3
Zapékací misku vymažeme máslem, naklademe 1/3 sněhu, na ni dáme polovinu švestek, zakryjeme 2/3 sněhu, položíme druhou část švestek a zakryjeme 3/3 sněhu.
-
4
Povrch posypeme posekanými vlašskými ořechy (50g) a hrozinkami. Mísu dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme dozlatova při 180°C přibližně 15-20 minut.
-
5
Zaváté švestky rozdělíme na porce a podáváme.