Hlávkový salát s vaječnou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Voda pitná
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Majoránka
  • 1 ks Meduňka
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 153 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 365.1 mg
  • Vláknina 11889.2 mg
  • Vitamín A 11889.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo (asi 12 minut), zchladíme, oloupeme a nadrobno nakrájíme.

  • 2

    Hlávkový salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Rozdělíme na talíře a obložíme omytými, na dílky nakrájenými rajčaty. Na každou porci nasypeme oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli.

  • 3

    V misce metlou rozšleháme olivový olej, ocet a citronovou šťávu. Přidáme nakrájená vejce a nasekané čerstvé bylinky. Zálivku osolíme, opepříme, osladíme a nakapeme na porce salátu.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu