Hlávkový salát s vaječnou zálivkou
Suroviny
- 500 ml Voda pitná
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Salát hlávkový
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Majoránka
- 1 ks Meduňka
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 9 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 365.1 mg
- Vláknina 11889.2 mg
- Vitamín A 11889.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo (asi 12 minut), zchladíme, oloupeme a nadrobno nakrájíme.
-
2
Hlávkový salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Rozdělíme na talíře a obložíme omytými, na dílky nakrájenými rajčaty. Na každou porci nasypeme oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli.
-
3
V misce metlou rozšleháme olivový olej, ocet a citronovou šťávu. Přidáme nakrájená vejce a nasekané čerstvé bylinky. Zálivku osolíme, opepříme, osladíme a nakapeme na porce salátu.
-
4
Ihned podáváme.