Listové saláty s čerstvými fíky
Suroviny
- 30 g Ořechy vlašské
- 50 g Sýr Niva (Rokfór)
- 50 g Špenát listový čerstvý
- 100 g Salát kadeřavý
- 100 g Salát Polníček
- 4 ks Fíky čerstvé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Džus jablečný
- 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- 1.5 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 8 g
- Sodík 252 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 11.1 mg
- Draslík 454.2 mg
- Vláknina 7857.8 mg
- Vitamín A 7857.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát, polníček a kadeřavý salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Vsypeme do mísy a promícháme.
-
2
Nivu vidličkou rozmačkáme a smícháme se zakysanou smetanou. Postupně přiléváme ocet, olej a jablečnou šťávu, aby vznikl hladký krém. Zálivku osolíme, opepříme a osladíme.
-
3
Fíky omyjeme, osušíme a konce se stopkou odřízneme. Fíky rozdělíme na osminky.
-
4
Směs salátů zalijeme dresinkem a promícháme. Salát rozdělíme do misek a ozdobíme osminkami fíků. Povrch posypeme nasekanými ořechy.
-
5
Můžeme podávat s rozpečenou bagetou.