Ostružinová pěna s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 350 g Ostružiny
  • 4 kávová lžička Sirup javorový
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 269.8 mg
  • Vláknina 12331 mg
  • Vitamín A 12331 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé ostružiny očistíme, v sítu promyjeme, necháme odkapat, asi 50 g největších ostružin odložíme na ozdobu. Ostatní rozmačkáme a přes síto prolisujeme.

  • 2

    Oloupané mandle nasekáme nadrobno a krátce nasucho opražíme.

  • 3

    Čerstvé vychlazené bílky vyšleháme na tuhý sníh, přimícháme cukr s vanilkou, prolisovanou ostružinovou dužinu a dochutíme citronovou šťávou.

  • 4

    Ostružinovou pěnu dáme do pohárů, posypeme mandlemi, každý pohár přelijeme lžičkou javorového sirupu, ozdobíme ostružinami a podáváme.

Komentáře k receptu