Jablkový závin s krupicí
Suroviny
- 20 g Mandle
- 40 g Máslo čerstvé
- 20 g Krupice dětská
- 40 g Cukr vanilka
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 400 g Mouka pšeničná hladká
- 20 g Rozinky bílé
- 3 kávová lžička Skořice mletá
- 5 ks Jablka
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 dl Mléko polotučné
- 4 polévková lžíce Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 7 g
- Sodík 37 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 37.9 mg
- Draslík 330.5 mg
- Vláknina 5997.2 mg
- Vitamín A 5997.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku prosejeme do mísy, přidáme 20 g másla, lžíci cukru, vlažné mléko, kypřící prášek, 20 g vanilkového cukru, 1 špetku soli a zpracujeme těsto, které necháme odpočinout 30 minut. Jablka nastrouháme, dáme do nich cukr, vanilkový cukr, rozinky, nasekané mandle a dobře promícháme.
-
2
Odpočaté těsto na moukou posypaném vále rozválíme, posypeme strouhankou, z připravených jablek rukama vymačkáme nadbytečnou šťávu a poklademe je na těsto, které zavineme, položíme na máslem vymaštěný plech, potřeme rozkvedlaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme dorůžova.
-
3
Upečený závin vybereme z trouby, necháme vychladnout, posypeme cukrem moučkou, nakrájíme na pěkná kolečka a podáváme.