Omáčka s bylinkami a pistáciemi
Suroviny
- 200 g Pistácie
- 125 ml Olej olivový
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Česnek
- 4 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 36 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 389 mg
- Vláknina 7591.3 mg
- Vitamín A 7591.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mixéru vložíme česnek, petrželku, čerstvou bazalku, čerstvý tymián, oregano, vylouskané pistácie, citrónovou kůru, sůl a pepř. Zapneme a necháme zpracovávat tak dlouho, dokud se nám nevytvoří hladká hmota.
-
2
Do směsi dále přimícháváme ocet a olivový olej. Opět šleháme, dokud se nevytvoří lesklá zelená omáčka.
-
3
Omáčku vyndáme stěrkou do misky a hned podáváme.