Mandlový dip s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 125 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 polévková lžíce Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 4 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 203.4 mg
  • Vláknina 5010 mg
  • Vitamín A 5010 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek, petrželku, pražené mandle, chilli papričku zbavenou semínek, sůl a pepř dáme do mixéru, zpracujeme v hladkou hmotu a na chvíli vypneme.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme a rozčtvrtíme. Vložíme je spolu se lžící octa do mixéru a znovu zapneme.

  • 3

    Do směsi během mixování ještě přiléváme olej, až vznikne hladký dip.

  • 4

    Omáčku vyndáme stěrkou do misky a hned podáváme.

Komentáře k receptu