Koláč lilkový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rajčata
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 225 g Těstoviny Fusilli
  • 90 g Sýr Čedar
  • 450 g Jehněčí maso mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 ks Celer - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1.5 dl Vývar drůbeží
  • 6 dl Omáčka bešamelová
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1613 kcal
  • Sacharidy 141 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 768 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 129.8 mg
  • Draslík 564.8 mg
  • Vláknina 10297 mg
  • Vitamín A 10297 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do cedníku dáme plátky lilku, posypeme solí a necháme stranou 45 minut.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a celer. Přidáme mleté jehněčí maso a smažíme, dokud nezezlátne. Přidáme rajčatový protlak, rajčata, oregano, červený vinný ocet, vývar, sůl, pepř, přivedeme směs k varu a povaříme 20 minut.

  • 3

    Plátky lilku propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje a smažíme plátky z každé strany cca 4 minuty. Vyndáme je z pánve a necháme okapat.

  • 4

    Do hrnce s osolenou vařící vodou přidáme zbylý olej a vaříme fusilli 10 minut, dokud nejsou měkké. Procedíme je.

  • 5

    Prohřejeme bešamelovou omáčku, vmícháme nastrouhaný čedar, polovinu omáčky vmícháme do těstovin.

  • 6

    Vymažeme zapékací mísu tukem, uděláme vrstvu těstovin, jehněčí omáčky a plátků lilku. Zbývající sýrovou omáčku dáme navrch. Posypeme parmezánem a v předehřáté troubě zapékáme 25 minut.

Komentáře k receptu