Chřestový salát s olivovo-vínovou marinádou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 34 g
- Sodík 3196 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 272.3 mg
- Vláknina 26240 mg
- Vitamín A 26240 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest oloupeme, opláchneme pod tekoucí vodou a uvaříme doměkka v osolené vodě a necháme okapat. Kousky okapaného chřestu dáme do servírovacích misek, zalijeme je marinádou z oliv a dáme do lednice vychladit.
-
2
Příprava marinády: olivy a cibuli nakrájíme na drobné kousky a zalijeme vínem, ochutíme citrónem, solí a sekanou petrželkou.
-
3
Podáváme studené.