Chřestový salát s olivovo-vínovou marinádou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Chřest bílý
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Cibule
  • 10 ks Olivy černé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Víno červené
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 3196 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 272.3 mg
  • Vláknina 26240 mg
  • Vitamín A 26240 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest oloupeme, opláchneme pod tekoucí vodou a uvaříme doměkka v osolené vodě a necháme okapat. Kousky okapaného chřestu dáme do servírovacích misek, zalijeme je marinádou z oliv a dáme do lednice vychladit.

  • 2

    Příprava marinády: olivy a cibuli nakrájíme na drobné kousky a zalijeme vínem, ochutíme citrónem, solí a sekanou petrželkou.

  • 3

    Podáváme studené.

Komentáře k receptu