Pekingský salát
Suroviny
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 100 g Sýr Niva (Rokfór)
- 250 ml Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Bazalka
- 1 stroužek Česnek
- 0.5 kg Zelí čínské
- 6 polévková lžíce Olivy černé
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 21 g
- Sodík 779 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 71.9 mg
- Draslík 760.3 mg
- Vláknina 6560.7 mg
- Vitamín A 6560.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme zelí, zbavíme košťálu a nakrájíme na nudličky.
-
2
Přidáme nakrájená rajčata na kostičky, sýry, cibuli a půlené olivy.
-
3
Do jogurtu vmícháme olivový olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, špetku soli a bazalku.
-
4
Vmícháme zálivku do salátu, promícháme a podáváme.