Pekingský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 250 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Bazalka
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 kg Zelí čínské
  • 6 polévková lžíce Olivy černé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 779 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 71.9 mg
  • Draslík 760.3 mg
  • Vláknina 6560.7 mg
  • Vitamín A 6560.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme zelí, zbavíme košťálu a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Přidáme nakrájená rajčata na kostičky, sýry, cibuli a půlené olivy.

  • 3

    Do jogurtu vmícháme olivový olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, špetku soli a bazalku.

  • 4

    Vmícháme zálivku do salátu, promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu