Fazolový salát s hořčičnou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Cukr krupice
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 500 g Fazole bílé
  • 50 g Hořčice
  • 30 ml Olej olivový
  • 5 ml Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 602 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 86.1 mg
  • Vláknina 1392.5 mg
  • Vitamín A 1392.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole namočíme do studené vody a necháme několik hodin namáčet. V téže vodě je potom uvaříme doměkka a scedíme, necháme okapat a vychladnout. Mezitím v míse ušleháme hořčici s olejem, přidáme cibuli nadrobno, sůl, pepř, trochu octa a cukr. Vmícháme uvařené fazole a rozdělíme do misek. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu