Karbanátky ze sušených hub

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Houby sušené
  • 80 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.29 dl Mléko polotučné
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.44 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 123.4 mg
  • Draslík 888.4 mg
  • Vláknina 6342.3 mg
  • Vitamín A 6342.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Směs omytých sušených hub namočíme do 0,5 litru studené vody na 15 minut, pak je scedíme, dáme do kastrolku s 0,5 litrem čisté vody, přidáme drcený kmín a sůl a houby 10 minut pomalu povaříme.

  • 2

    Očistíme cibuli s česnekem, cibuli drobně pokrájíme. Omyjeme petrželovou nať a též ji drobně pokrájíme. Žemle namočíme do mléka.

  • 3

    Houby, vymačkané žemle a česnek pomeleme na masovém strojku.

  • 4

    V míse vše smícháme s vejci, cibulí, majoránkou, čerstvou petrželkou a pepřem. Houbovou směs podle chuti dosolíme, vytvoříme si malé kulaté karbanátky, které obalíme ve strouhance a usmažíme v pánvi na rozpáleném oleji do zlatohněda z každé strany. Smažíme je přibližně 4–5 minut z každé strany, podáváme je teplé i studené.

Komentáře k receptu