Karbanátky ze sušených hub
Suroviny
- 100 g Houby sušené
- 80 g Strouhanka
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Žemle tuková
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 0.29 dl Mléko polotučné
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.44 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 6 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 123.4 mg
- Draslík 888.4 mg
- Vláknina 6342.3 mg
- Vitamín A 6342.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Směs omytých sušených hub namočíme do 0,5 litru studené vody na 15 minut, pak je scedíme, dáme do kastrolku s 0,5 litrem čisté vody, přidáme drcený kmín a sůl a houby 10 minut pomalu povaříme.
-
2
Očistíme cibuli s česnekem, cibuli drobně pokrájíme. Omyjeme petrželovou nať a též ji drobně pokrájíme. Žemle namočíme do mléka.
-
3
Houby, vymačkané žemle a česnek pomeleme na masovém strojku.
-
4
V míse vše smícháme s vejci, cibulí, majoránkou, čerstvou petrželkou a pepřem. Houbovou směs podle chuti dosolíme, vytvoříme si malé kulaté karbanátky, které obalíme ve strouhance a usmažíme v pánvi na rozpáleném oleji do zlatohněda z každé strany. Smažíme je přibližně 4–5 minut z každé strany, podáváme je teplé i studené.