Studený boršč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 85 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Ředkvička
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 7 ks Červená řepa
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 832 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 2897.4 mg
  • Vláknina 47580 mg
  • Vitamín A 47580 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řepu dobře omyjeme, odstraníme zvadlé listy a se 2 litry vody a solí vaříme cca 1 hodinu doměkka.

  • 2

    Poté scedíme, vývar dochutíme cukrem a citronovou šťávou.

  • 3

    Vychladlou řepu oloupeme, nasekáme a rozmixujeme s odvarem dohladka. Necháme zcela vychladnout.

  • 4

    Polévku podáváme dozdobenou nadrobno nakrájenou okurkou, nasekanou pažitkou, tenkými plátky ředkvičky a nasekaným, natvrdo uvařeným vejcem.

Komentáře k receptu