Studený boršč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 4 g
- Sodík 832 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 2897.4 mg
- Vláknina 47580 mg
- Vitamín A 47580 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řepu dobře omyjeme, odstraníme zvadlé listy a se 2 litry vody a solí vaříme cca 1 hodinu doměkka.
-
2
Poté scedíme, vývar dochutíme cukrem a citronovou šťávou.
-
3
Vychladlou řepu oloupeme, nasekáme a rozmixujeme s odvarem dohladka. Necháme zcela vychladnout.
-
4
Polévku podáváme dozdobenou nadrobno nakrájenou okurkou, nasekanou pažitkou, tenkými plátky ředkvičky a nasekaným, natvrdo uvařeným vejcem.