Anýzový suchar

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 160 g Mouka pšeničná hrubá
  • 140 g Cukr moučkový
  • 5 g Anýz mletý
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 189.1 mg
  • Draslík 187.3 mg
  • Vláknina 1716.1 mg
  • Vitamín A 1716.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Moučkový cukr, žloutky a vanilkový cukr vymícháme do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh. Hrubou mouku smícháme s práškem do pečiva a mletým anýzem a spolu se sněhem za stálého míchání přidáváme ke žloutkům.

  • 2

    Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vlijeme do ní těsto a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Upečený a vychladlý suchar nakrájíme na plátky, urovnáme na plech a usušíme v mírně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu