Anýzový suchar
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 7 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 189.1 mg
- Draslík 187.3 mg
- Vláknina 1716.1 mg
- Vitamín A 1716.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Moučkový cukr, žloutky a vanilkový cukr vymícháme do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh. Hrubou mouku smícháme s práškem do pečiva a mletým anýzem a spolu se sněhem za stálého míchání přidáváme ke žloutkům.
-
2
Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vlijeme do ní těsto a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
3
Upečený a vychladlý suchar nakrájíme na plátky, urovnáme na plech a usušíme v mírně vyhřáté troubě.