Datle v máslovém těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Datle
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 330 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 110 g Cukr moučkový
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 129.1 mg
  • Draslík 114.4 mg
  • Vláknina 4089 mg
  • Vitamín A 4089 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vále smícháme hladkou mouku s máslem, moučkovým cukrem, 2 žloutky a špetkou soli. Vypracujeme těsto a necháme je 1 hodinu odpočinout.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát silný 1/2 cm a nakrájíme na čtverečky. Do každého čtverečku položíme vypeckovanou datli, těsto zabalíme a vytvarujeme kuličky.

  • 3

    Kuličky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným žloutkem a rychle upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu