Salát s bresaolou a těstovinami
Suroviny
- 120 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 80 g Žampiony čerstvé
- 60 g Celer řapíkatý
- 200 g Okurka salátová
- 5 g Olej chilli
- 200 g Těstoviny Penne
- 250 g Bresaola - Sušená hovězí šunka
- 10 g Koriandr čerstvý
- 10 g Hořčice
- 60 ml Olej olivový extra panenský
- 1 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 17 g
- Sodík 2772 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 49.4 mg
- Draslík 413.7 mg
- Vláknina 2292.5 mg
- Vitamín A 2292.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Jakmile vychladnou, přendáme je do velké salátové mísy.
-
2
Šunku, nakrájený celer, osminky rajčat, kolečka okurky a žampiony promícháme s těstovinami.
-
3
Všechny suroviny na přípravu zálivky důkladně protřepeme ve sklenici se šroubovacím uzávěrem.
-
4
Zálivku zamícháme do salátu a salát uložíme na několik hodin v zakryté míse do chladničky. Před podáváním jej ochutnáme a podle potřeby přisolíme. Zdobíme čerstvým koriandrem.