Zeleninové čatní se zázvorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 0 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 510.5 mg
- Vláknina 1740 mg
- Vitamín A 1740 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni oloupeme, zbavíme zrníček a dužinu nakrájíme na kostky. Omyté cukety nakrájíme na menší kostky, oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky a oloupaný zázvor nakrájíme na malé kousky.
-
2
Dýni, cukety, šalotky a zázvor vložíme do hrnce, přidáme cukr, vinný ocet, 50ml vody a omyté rozinky. Za stálého míchání vaříme 15 minut a nakonec osolíme.
-
3
Čatní naplníme do 2 vyvařených sklenic o obsahu 1l a dobře uzavřeme.
-
4
Podáváme jako přílohu k minutkám.