Těstovinový salát s lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 250 g Losos - filety
  • 300 g Těstoviny Penne
  • 125 ml Olej olivový
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 571 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 32.5 mg
  • Draslík 354.2 mg
  • Vláknina 4042.5 mg
  • Vitamín A 4042.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky očistíme, odstraníme vlákna a nakrájíme je na kousky. Povaříme je ve vodě tak, aby byly křehké, a přitom ještě křupavé. Vyjmeme je naběračkou s otvory a propláchneme studenou vodou. Necháme je okapat a odložíme do misky.

  • 2

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a přidáme k fazolkám.

  • 3

    Rozpálíme polovinu oleje a na něm osmažíme tenké plátky a kolečka cibule. Lososa smažíme při nižší teplotě, ale tak, aby byl dobře propečený. Opatrně jím pohybujeme, aby se nepřichytil ke dnu pánve, nesmíme však přitom řezy přelámat. Přilijeme ocet, zvýšíme teplotu a tekutinu rychle svaříme. Musí lehce pokrývat lososa. Lososa a cibuli dáme do mísy k fazolkám.

  • 4

    Lososa, fazolky, těstoviny a cibuli mírně protřeseme a salát dochutíme zbylým olejem, solí a pepřem. Necháme jej vychladnout na pokojovou teplotu a servírujeme.

Komentáře k receptu