Salát s těstovinami a tuňákem
Suroviny
- 200 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 200 g Rajčata
- 425 g Tuňák v oleji
- 5 g Sůl
- 80 g Olivy černé
- 100 g Cibulka jarní
- 200 g Paprika červená
- 300 g Okurka salátová
- 500 g Těstoviny Conchiglie
- 60 ml Ocet vinný
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 16 g
- Sodík 684 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 258.1 mg
- Draslík 531.9 mg
- Vláknina 8931.7 mg
- Vitamín A 8931.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme, propláchneme a necháme okapat.
-
2
Smícháme těstoviny, fazolky, papriky a jarní cibulky. Z tuňáka slijeme olej do misky a maso rozmačkáme vidličkou.
-
3
Olej z tuňáka, rostlinný olej, ocet, citronovou šťávu, drcený česnek a cukr důkladně protřepeme.
-
4
Upravíme těstoviny na velký talíř. Navrch urovnáme kolečka okurky, uvařená nakrájená vejce, osminky rajčat, tuňáka, nakrájené olivy a lístky bazalky a pokapeme zálivkou.